Welkom bij de BLOS-familie

Het mooiste vak ter wereld

We hebben het mooiste vak ter wereld, bijdragen aan de ontdekkingstocht van een nieuwe generatie. Een vak dat ons letterlijk in de genen zit. Onze kennis en ervaring delen we met ouders. We weten wat nodig is om hen te ondersteunen in de ontdekkingsreis en ontwikkeling van baby tot prachtig mooi mens. We denken altijd met ze mee.

We zijn continu in ontwikkeling, nieuwsgierig en gedreven om het iedere dag een stapje beter te doen. Dat doen we met elkaar. Of je nou pedagogisch medewerker bent, locatiemanager of op ons Centraal Kantoor werkt, samen zijn we BLOS!

Bij BLOS vinden we het belangrijk dat jij met plezier naar je werk gaat. Want als jij lekker in je vel zit dan straal je dit ook uit naar de kinderen, ouders én je collega's. Dat kan alleen als ook jij meedenkt, jouw feedback is waardevol voor ons.

Collega's vertellen

Jacqueline, Ewangelos en Marlou vertellen waarom zij gekozen hebben voor kinderopvang. Wat houdt ze bezig? Waarvan krijgen zij energie? En waarom bij BLOS? Een eentonig vak met eenzelfde dagritme? Echt niet! Lees snel door of ontdek het verhaal van Meike, Francisca, Carina, Mieke, Amber, Chaja, Angie, Gerdy, Jay, Debby, Ramona, Gizem, Karin, Daniëlle, Joost, Daisy en Quinty onder 'nieuws en inspiratie'.

Jacqueline en BLOS

“Pedagogisch medewerker zijn is het liefdevolste beroep waar je veel voor terugkrijgt. Mijn rol is het kind laten zien wie hij of zij is. Het kind mag er zijn, hoe en wie het ook is. Dat ik dat stukje liefde mag geven, maakt mijn vak zo mooi.

Naast mijn werk als pedagogisch medewerker ben ik ook werkzaam als assistent locatiemanager. En net die combinatie maakt dat mijn werk iedere dag weer anders is. Het constant anticiperen op veranderende momenten en gebeurtenissen maakt dat de dagen vol verrassingen zitten!

BLOS geeft mij ruimte voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Stapje voor stapje ben ik nu waar ik graag wil staan. Het is een mooie en warme organisatie waarbinnen ik me gewaardeerd voel.”

pedagogisch medewerker met baby bij blos kinderopvang 2

“De eerlijkheid van de kinderen maakt me elke dag weer aan het lachen. Een meisje vroeg aan een pedagogisch medewerker of ze ook een baby heeft. "Nee, dan moet ik eerst een papa vinden." Waarop het meisje antwoordde: "Je mag mijn papa wel lenen hoor, dat vind ik niet erg!"”

Ewangelos en BLOS

“Ik ben opgegroeid in een groot Grieks gezin met veel nichtjes en neefjes. Niet geheel onverwacht dus dat ik in dit vak ben beland. Ik haal energie uit kinderen die zich veilig en vertrouwd voelen bij mij en de waardering die ik krijg in mijn vak is onbetaalbaar.

Maar ook mijn collega’s maken dat ik ’s ochtends met plezier naar mijn werk ga. Mede door mijn dynamische, gezellige en toegewijde team is bij BLOS geen dag hetzelfde. Creativiteit mag je de vrije loop laten. Niks is te gek en als ik bij een ouder dan óók nog een lach op het gezicht kan toveren, dan sluit ook ik de dag met een lach af.

Bij BLOS kan ik werken vanuit mijn hart. Ik leer nog iedere dag nieuwe dingen. Zélfs na 11 jaar werkzaam te zijn in de kinderopvang.”

bso medewerker van blos kinderopvang 1

“De beautymiddagen met de kinderen laat ik over aan de dames, maar bij alle andere activiteiten ben ik niet weg te slaan. De dagen vliegen voorbij!”

Marlou en BLOS

“Kinderen zijn geweldig. Eerlijk, vrolijk, recht voor z’n raap. Met name werken met kleine kinderen die nog afhankelijk zijn vind ik fantastisch. Ze iets leren, normen en waarden bijbrengen; écht een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en opvoeding door goed te kijken naar wat het nodig heeft.

Een eentonig vak dat altijd hetzelfde is? Absoluut niet! Door te kijken naar de verschillen per kind, vraagt elke nieuwe dag om een frisse blik op wat het nodig heeft. Met af en toe wat improvisatie gedurende de dag.

Ik krijg energie van het helpen van kinderen die net dat beetje extra moeite hebben op de groep. Meekijken met hoe we het kind verder kunnen helpen is wat ik het liefste doe. En als dát lukt kan ik mijn geluk niet op. En zit je niet meer op je plek of werk je liever wat dichter bij huis? Dan kijkt BLOS altijd intern met je mee.”

pedagogisch medewerker bij blos kinderopvang 2

“Mijn naam goed uitspreken is een van de grootste uitdagingen voor de kinderen. Lou, Moe, Meloen, de meest komische varianten heb ik voorbij horen komen.”

Jij en BLOS

Op avontuur
Bij BLOS kinderopvang is elke dag een avontuur. Door gevarieerde en uitdagende activiteiten help jij kinderen mee om de wereld om zich heen te verkennen. Je biedt ze rust en structuur zodat ze uitgerust, vrolijk en in hun eigen tempo op ontdekkingstocht kunnen gaan. Je geeft ze dat zetje in de rug en vangt ze op als het even niet lukt. Via foto's en berichten in de ouderapp betrek je ouders bij de avonturen van hun kind gedurende de dag.

Liefdevol en betrokken
Jij bent liefdevol, betrokken én het vertrouwde gezicht voor de kinderen. Je zorgt voor een omgeving die veilig en fijn voelt. Waarin kinderen alle ruimte hebben zichzelf te zijn en vol vertrouwen kunnen groeien. Groter, wijzer, sterker.

Continue ontwikkeling
Ook medewerkers van BLOS krijgen bij ons de ruimte om zich verder te ontwikkelen. Je krijgt toegang tot BLOS academy, een unieke, online omgeving waar op elk moment van alles te leren valt. Als professional en als mens. We geven workshops en trainingen, zoals kinder EHBO en BHV-cursussen. Je kunt altijd rekenen op de ondersteuning van je locatiemanager en je collega's op de groep. En als je er zelf even niet uitkomt dan staan onze pedagogisch coaches je bij met raad en daad.

Samenwerking
Samen zetten wij ons in om het iedere dag weer nét een stapje beter te doen zodat jij met een glimlach aan het werk bent. Je bent onderdeel van een gezellig, professioneel en gedreven pedagogisch team. Je leert kinderen hoe ze samen spelen en met elkaar conflicten oplossen. En in de samenwerking met ouders speel jij een belangrijke rol in de ontwikkeling van hun kind. Samen met hen bekijk je hoe je hier het beste invulling aan kunt geven. 

Met z'n allen zijn we BLOS

Lees alles over de sollicitatieprocedure en vind gave vacatures.

Ga naar onze vacatures!