BLOS peuteropvang

Ontwikkelen in je eigen tempo

Voor peuters is het niet alleen belangrijk dat zij zich kunnen ontwikkelen in een veilige en liefdevolle omgeving, maar ook dat zij lekker kunnen spelen met leeftijdsgenootjes. Jouw zoon of dochter krijgt bij ons alle ruimte en vrijheid om dit te doen. Peuters leren spelenderwijs de wereld te ontdekken waarbij fantasie en onderzoeken actief worden gestimuleerd. Spelen is dé manier voor jouw peuter om zich voor te bereiden op de basisschool. 

Door stimulerende groepsruimtes, positieve aandacht, prikkelende interacties en activiteiten, dagen we kinderen uit om iedere dag het beste in zichzelf naar boven te halen. Zo bereiden we elk kind gericht voor op de volgende stap. Zodat het lekker in zijn vel, vol zelfvertrouwen de overstap kan maken naar de basisschool. 

Op periodieke basis vindt er een mentorgesprek plaats, waarin we de ontwikkeling van jouw kind samen bespreken. Wanneer je gedurende het jaar behoefte hebt aan een extra gesprek dan plannen we dat vanzelfsprekend in.

Wil je meer weten over onze peuteropvang? Bekijk dan onze folder.

Een kleine stap naar de basisschool

Voor de ene peuter zal de stap naar de basisschool groter zijn dan voor de andere. We bereiden peuters vanaf 3 jaar voor op deze nieuwe uitdaging. Onze pedagogisch medewerkers weten welke vaardigheden en kennis jouw peuter nodig heeft om een goede overstap te maken.

Naast groepsactiviteiten is er veel individuele aandacht voor jouw kind. We kijken op welke gebieden het extra begeleiding nodig heeft of waar we het juist extra uitdaging kunnen bieden. Bij BLOS kinderopvang zien we jouw kind en stemmen onze activiteiten daarop af. 

Wanneer je kind 4 jaar wordt maakt het de overstap naar de basisschool. Wil je meer weten over de opvangmogelijkheden voor en/of na schooltijd? Bekijk de pagina over buitenschoolse opvang

jongen tipitent blos kinderopvang 2

Spelend leren bij de speelschool (VVE) van BLOS

BLOS kinderopvang heeft gedeeltelijk de activiteiten van Spelenderwijs Utrecht overgenomen. Op een aantal locaties in Den Haag, Sassenheim en Utrecht vind je onze speelscholen voor voorschoolse educatie voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Jouw kind komt een aantal dagdelen in de week bij ons spelend leren en ontdekken. Op de speelschool besteden wij extra veel aandacht en tijd aan bijvoorbeeld taalspellen, voorlezen, tekenen, rekenen, luisteren, zingen en bewegen. Zo kan je kind goed voorbereid en vol vertrouwen de overstap naar de basisschool maken. Net als op de basisschool zijn de speelscholen van BLOS tijdens de vakanties gesloten. 

Eerste prikkels Engels

Om jouw kind kennis te laten maken met de Engelse taal, bieden wij bij een aantal locaties van BLOS kinderopvang de eerste prikkels Engels aan. Zodra het 3 jaar is, besteden we hier iedere dag vijftien minuten aandacht aan. Via liedjes, voorlezen en spelletjes komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod. Jezelf voorstellen, iemand begroeten, het tellen tot tien, de kleuren en de dagen van de week. Zo raakt jouw kind spelenderwijs vertrouwd met de eerste beginselen van de Engelse taal.

Wennen aan de buitenschoolse opvang

Wanneer je kind doorstroomt naar de buitenschoolse opvang van BLOS kinderopvang is er altijd de mogelijkheid om te wennen. Vlak voordat je kind 4 jaar wordt, gaat het een middag wennen op de BSO. Met wat extra begeleiding natuurlijk. Zo zorgen we ervoor dat de stap naar de buitenschoolse opvang zo klein mogelijk is. 

Extra services

Het aanbod en de mogelijkheden voor de extra services verschillen per opvanglocatie. Check hiervoor de locatiepagina of neem contact op met onze afdeling Oudersupport.

Kinderkapper 
Is het hoog tijd dat je kind naar de kapper gaat? Op een groot aantal van onze kinderdagverblijven komt om de zes weken de kinderkapper langs. Tegen een aantrekkelijk tarief wordt je kind tijdens de opvang geknipt. Ter aankondiging ontvang je hiervoor van ons een mail waarop jij jouw wensen kenbaar kunt maken.

Fotograaf 
Elk jaar komt de fotograaf langs. De leukste foto('s) van jouw kind kun je bijbestellen en/of op een van de andere producten laten drukken. Je kind gaat vrijblijvend op de foto en er geldt géén aankoopverplichting.  

Extra opvang
Heb je een keer extra opvang nodig? Je kunt bij BLOS kinderopvang losse dagen afnemen. Aanvraag van extra dagen kun je via het Mijn BLOS ouderportaal indienen. Goedkeuring vindt plaats op basis van bezetting. Vanaf 1 oktober 2021 is het helaas tijdelijk beperkt mogelijk om extra opvangdagen aan te bieden. 

Ruildagen 
Wil je een vaste opvangdag ruilen? BLOS kinderopvang biedt deze service aan zonder extra kosten. Ruilen is alleen mogelijk als de bezetting dit toelaat. Een ruildag kun je eenvoudig aanvragen via het Mijn BLOS ouderportaal. Vanaf 1 oktober 2021 is het helaas tijdelijk beperkt mogelijk om extra opvangdagen aan te bieden.

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding