BLOS Peuteropvang

Ontwikkelen in je eigen tempo

Voor peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar is het niet alleen belangrijk dat zij zich kunnen ontwikkelen in een veilige en liefdevolle omgeving, maar ook dat zij lekker kunnen spelen met leeftijdsgenootjes. Jouw zoon of dochter krijgt bij ons alle ruimte en vrijheid om dit te doen. Peuters leren spelenderwijs de wereld te ontdekken waarbij fantasie en onderzoeken actief worden gestimuleerd. Spelen is dé manier voor jouw peuter om zich voor te bereiden op de basisschool. 

Eerste prikkels Engels

Om jouw kind kennis te laten maken met de Engelse taal, bieden wij bij BLOS kinderopvang de eerste prikkels Engels aan. Zodra jouw kind 3 jaar is, besteden we iedere dag 15 minuten aan de eerste prikkels Engels. Via liedjes, voorlezen en spelletjes komen onderwerpen als jezelf voorstellen, iemand begroeten, het tellen tot tien, de kleuren en de dagen van de week aan bod. Zo raakt jouw kind vertrouwd met de eerste beginselen van de Engelse taal, waar hij of zij later veel voordeel van kan hebben.

Een kleine stap naar de basisschool

Voor de ene peuter zal de stap naar de basisschool groter zijn dan voor de andere. Met het Peuter+ programma bereiden we peuters vanaf 3 jaar voor op deze nieuwe uitdaging. Onze pedagogisch medewerkers weten welke vaardigheden en kennis jouw peuter nodig heeft om een goede overstap te maken. Naast groepsactiviteiten is er veel aandacht voor jouw kind als individu. We kijken op welke gebieden jouw kind juist extra begeleiding nodig heeft of waar jouw kind juist extra uitdaging geboden kan worden. Bij BLOS kinderopvang zien we jouw kind en stemmen onze activiteiten daarop af. 

Spelend leren bij de speelschool (VVE) van BLOS

Op een aantal locaties vind je onze speelscholen die gespecialiseerd zijn in voorschoolse educatie voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Je kind komt een aantal dagdelen in de week bij ons spelend leren en ontdekken. Op de speelschool besteden wij extra veel aandacht en tijd aan bijvoorbeeld taalspellen, voorlezen, tekenen, rekenen, luisteren, zingen en bewegen. Zo kan je kind goed voorbereid en vol vertrouwen de overstap naar de basisschool maken. Net als op de basisschool zijn onze speelscholen tijdens de vakanties gesloten.

Wennen buitenschoolse opvang

Als je kind doorstroomt naar de buitenschoolse opvang van BLOS kinderopvang is er altijd de mogelijkheid om te wennen. Vlak voordat je kind 4 jaar wordt, gaat het een middag wennen op de BSO. Met wat extra begeleiding natuurlijk. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de stap naar de buitenschoolse opvang zo klein mogelijk is. 

Praktische informatie

Op het kinderdagverblijf bieden wij peuteropvang aan kinderen van 2 en 3 jaar. Bij BLOS peuteropvang vind je horizontale groepen. 

Kinderkapper
Is het hoog tijd dat je kind naar de kapper gaat? Op onze locaties komt om de zes à zeven weken De Kinderkapper langs. Tegen een aantrekkelijk tarief kan jouw kind worden geknipt tijdens de opvang. Houd voor de data het prikbord op de locatie in de gaten. 

Fotograaf 
Elk jaar komt de fotograaf langs op het kinderdagverblijf om je kind op de foto te zetten. De leukste foto('s) kun je bij bestellen en/of op een van de vele andere producten laten drukken. Een leuke herinnering! Je kind gaat vrijblijvend op de foto en er geldt geen aankoopverplichting.  

Ruildagen 
Wil je een vaste opvang dag ruilen? Dit is mogelijk zonder extra kosten. Ruilen is alleen mogelijk als de bezetting het toelaat. Een ruildag kun je eenvoudig aanvragen via de ouderportal of door een mail te sturen naar info@blos.nl

Extra opvang
Heb je een keer extra opvang nodig? Je kunt bij BLOS losse dagen kopen. Aanvraag van extra dagen kan via de BLOS app of portal. Extra dagen worden toegekend als de bezetting het toelaat. 

Flexibele opvang
BLOS biedt ook flexibele opvang aan. Handig wanneer je onregelmatige diensten draait. Je kunt per week of per maand opvang aanvragen.

Je kind aanmelden bij BLOS?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BLOS vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding